Online menukaart

Hier kunt u alvast beginnen likkebaarden met onze menukaart te Antwerpen van ons gerenommeerd vleesrestaurant. In de authentieke buurt rondom de Slachthuislaan kunt u bij ons genieten van vlees- en stonegrillgerechten, maar ook salades, pasta’s en visgerechten.
Reservatie en contact
Reserveren kan ook online. Hebt u vragen of wenst u meer informatie? Dan kunt u ons steeds contacteren via de contactpagina van Filet d’Anvers. Wij heten u alvast van harte welkom. Deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen tijdens sportpaleisfeesten.
Menukaart
Voorgerechten
Carpaccio van rundsvlees met parmezaan en rucola | |
Carpaccio van tonijn met basilicumdressing | |
Artisanale kaaskroketjes | |
Artisanale garnaalkroketjes | |
Duo kaas/garnaalkroketjes | |
Kroketjes "Filet d’ Anvers" | |
Scampi “Filet d’ Anvers” (5 stuks) | |
Scampi met look (5 stuks) | |
Tomatensoep met balletjes | |
Basashi Een carpaccio van fel gemarineerd paardenvlees, geserveerd op traditionele Japanse wijze met een trio van sojasaus en daikon (gemarineerde rammenas). |
Gerechten op de stone-grill
Inclusief: aardappelgerechten, koude saus en groentegarnituur.
"Ne Kleine" (Vleesassortiment 5st, ± 400gr) | |
"Ne Grote" (Vleesassortiment 9st, ± 700gr) | |
"Vogeltjesdans" (kip, kalkoen en eendenborst, ± 400gr) | |
"Koeike aan 't been" (Côte à l’ Os, ± 750gr) | |
"'t Beste stuk van de koei" (Filet Pure ± 300gr) | |
"Steak van de Scheut" (Paardenentrecote ± 350gr) | |
"Filet van de Scheut" (Paardenfilet ± 300gr) | |
"Ne kiekefilet" (± 300gr) |
*Kaart kan gewijzigd worden bij evenementen.
Vis
Mixt Scampi & Gamba | |
Tonijnfilet |
Veggie
Diverse groentjes met “fleur de sel” en olijfolie |
Hoofdgerechten
Inclusief: aardappelgerechten, warme saus en groentegarnituur.
Lady steak (± 200gr) | |
Steak (± 350gr) | |
Entrecote (± 400gr) | |
Côte à l'Os (± 750gr) | |
Zesrib (± 600 gr) | |
Filet Pure (± 300gr) | |
Chateaubriand met zijn groentekrans (2 personen, ± 800gr) | |
Côte à l'Os met zijn groentekrans (2 personen, ± 1400gr) | |
Paardenentrecote (± 350gr) | |
Paardenfilet (± 300gr) | |
Chateaubriand van paard (2 personen, ± 700gr) | |
Steak tartaar | |
Paardenvlees staat bekend als zeer ijzerrijk en mager vlees. Door onze jarenlange expertise in het versnijden, verkopen en serveren ervan, hebben we er een échte voorliefde voor. We kunnen paardenvlees dan ook met enige trots één van onze topspecialiteiten noemen. | |
Lamskroon | |
Kalfslever met gebakken ajuin en bruin bier | |
Kipfilet | |
Stoofvlees op z’n Antwerps (met Koninck Bier) | |
Stoofpotje van lam en kip (kruidig en pittig) | |
Trio van kroketjes |
Al ons vlees - met uitzondering van de suggesties - komt uitsluitend uit België. Met ons Belgisch Wit-Blauw dikbilrund mogen we stellen dat we kwaliteit in huis hebben.
Verschillende bakwijzen :
- Blue: gekorst / rauw / warm
- Saignant: gekorst / bloederig / sappig
- A point, rosé of medium: gekorst / roze / gaar
- Bien cuit: gekorst / grijzig / droog
Supplementen
Warme sauzen: natuur, peperroom, champignonroom, bearnaise, stroganoff, graanmosterd, roquefort, rozemarijn, choron, Porto |
|
Koude sauzen: mayonaise, lookmayonaise, curry, pittige cocktail, appelmoes | |
Natuursalade | |
salade mix witloofsla tomatensla |
|
Warme groentjes | |
Aardappelgerechten: frietjes, kroketjes, gebakken aardappelen, aardappel in de schil, gratin |
Visgerechten
Inclusief aardappelgerechten
Gebakken zeetong (meunière of droog) | |
Scampi “Filet d’ Anvers” (8 stuks) | |
Scampi met look (8 stuks) | |
Bouillabaise (scampi, gamba, kabeljauw, zalm, victoriabaars) |
|
Gegrilde tonijnfilet met tagliatelli |
Pasta’s
Spaghetti bolognese | |
Huisgemaakte Lasagne Bolognaise | |
Tagliatelli met scampi en grijze garnaaltjes | |
Pasta met kip met seizoensgroenten en tomatenpesto | |
Vegetarische pasta met seizoensgroenten en tomatenpesto |
Salades
Salade scampi met ananas en curryolie | |
Salade met kip met ananas en zure roomdressing |
Kindergerechten
Inclusief aardappelgerechten. Kindergerechten zijn enkel te verkrijgen onder de 14 jaar.
Kipfilet met appelmoes, mayonaise en ketchup | |
Kindersteak | |
Kinderspaghetti | |
Mini steengrill |
Dessert
Vanille-ijs |
Dame Blanche |
Café Glacé |
Vanille-ijs met warme kriekjes |
Coupe Advokaat |
Tiramisu |
Crème Brulée |
Duo van Chocomousse |
Appelstrudel met kaneelijs |
Dessert “Filet d’ Anvers” (wandeling door onze dessertkaart, 2 pers.) |
Sorbetpaletje |
Kinderijsje |
Supplement slagroom |
Supplement chocoladesaus |