Online menukaart

Filet d’Anvers - Kaart

Hier kunt u alvast beginnen likkebaarden met onze menukaart te Antwerpen van ons gerenommeerd vleesrestaurant. In de authentieke buurt rondom de Slachthuislaan kunt u bij ons genieten van vlees- en stonegrillgerechten, maar ook salades, pasta’s en visgerechten.

Reservatie en contact

Reserveren kan ook online. Hebt u vragen of wenst u meer informatie? Dan kunt u ons steeds contacteren via de contactpagina van Filet d’Anvers. Wij heten u alvast van harte welkom. Deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen tijdens sportpaleisfeesten.

Menukaart

Voorgerechten

Carpaccio van rundsvlees met parmezaan en rucola  
Carpaccio van tonijn met basilicumdressing  
Artisanale kaaskroketjes  
Artisanale garnaalkroketjes  
Duo kaas/garnaalkroketjes  
Kroketjes "Filet d’ Anvers"  
Scampi “Filet d’ Anvers” (5 stuks)  
Scampi met look (5 stuks)  
Tomatensoep met balletjes  
Basashi
Een carpaccio van fel gemarineerd paardenvlees, geserveerd op traditionele Japanse wijze met een trio van sojasaus en daikon (gemarineerde rammenas).
 

Gerechten op de stone-grill

Inclusief: aardappelgerechten, koude saus en groentegarnituur.

"Ne Kleine" (Vleesassortiment 5st, ± 400gr)  
"Ne Grote" (Vleesassortiment 9st, ± 700gr)  
"Vogeltjesdans" (kip, kalkoen en eendenborst, ± 400gr)  
"Koeike aan 't been" (Côte à l’ Os, ± 750gr)  
"'t Beste stuk van de koei" (Filet Pure ± 300gr)  
"Steak van de Scheut" (Paardenentrecote ± 350gr)  
"Filet van de Scheut" (Paardenfilet ± 300gr)  
"Ne kiekefilet" (± 300gr)  

*Kaart kan gewijzigd worden bij evenementen.

Vis

Mixt Scampi & Gamba  
Tonijnfilet  

Veggie

Diverse groentjes met “fleur de sel” en olijfolie  

Hoofdgerechten

Inclusief: aardappelgerechten, warme saus en groentegarnituur.

Lady steak (± 200gr)  
Steak (± 350gr)  
Entrecote (± 400gr)  
Côte à l'Os (± 750gr)  
Zesrib (± 600 gr)  
Filet Pure (± 300gr)  
Chateaubriand met zijn groentekrans (2 personen, ± 800gr)  
Côte à l'Os met zijn groentekrans (2 personen, ± 1400gr)  
Paardenentrecote (± 350gr)  
Paardenfilet (± 300gr)  
Chateaubriand van paard (2 personen, ± 700gr)  
Steak tartaar  
Paardenvlees staat bekend als zeer ijzerrijk en mager vlees. Door onze jarenlange expertise in het versnijden, verkopen en serveren ervan, hebben we er een échte voorliefde voor. We kunnen paardenvlees dan ook met enige trots één van onze topspecialiteiten noemen.
Lamskroon  
Kalfslever met gebakken ajuin en bruin bier  
Kipfilet  
Stoofvlees op z’n Antwerps (met Koninck Bier)  
Stoofpotje van lam en kip (kruidig en pittig)  
Trio van kroketjes  

Al ons vlees - met uitzondering van de suggesties - komt uitsluitend uit België. Met ons Belgisch Wit-Blauw dikbilrund mogen we stellen dat we kwaliteit in huis hebben.

Verschillende bakwijzen :

  • Blue: gekorst / rauw / warm
  • Saignant: gekorst / bloederig / sappig
  • A point, rosé of medium: gekorst / roze / gaar
  • Bien cuit: gekorst / grijzig / droog

Supplementen

Warme sauzen:
natuur, peperroom, champignonroom, bearnaise, stroganoff, graanmosterd, roquefort, rozemarijn, choron, Porto
 
Koude sauzen: mayonaise, lookmayonaise, curry, pittige cocktail, appelmoes  
Natuursalade  
salade mix
witloofsla
tomatensla
 
Warme groentjes  
Aardappelgerechten:
frietjes, kroketjes, gebakken aardappelen, aardappel in de schil, gratin
 

Visgerechten

Inclusief aardappelgerechten

Gebakken zeetong (meunière of droog)  
Scampi “Filet d’ Anvers” (8 stuks)  
Scampi met look (8 stuks)  
Bouillabaise
(scampi, gamba, kabeljauw, zalm, victoriabaars)
 
Gegrilde tonijnfilet met tagliatelli  

Pasta’s

Spaghetti bolognese  
Huisgemaakte Lasagne Bolognaise  
Tagliatelli met scampi en grijze garnaaltjes  
Pasta met kip met seizoensgroenten en tomatenpesto  
Vegetarische pasta met seizoensgroenten en tomatenpesto  

Salades

Salade scampi met ananas en curryolie  
Salade met kip met ananas en zure roomdressing  

Kindergerechten

Inclusief aardappelgerechten. Kindergerechten zijn enkel te verkrijgen onder de 14 jaar.

Kipfilet met appelmoes, mayonaise en ketchup  
Kindersteak  
Kinderspaghetti  
Mini steengrill  

Dessert

Vanille-ijs
Dame Blanche
Café Glacé
Vanille-ijs met warme kriekjes
Coupe Advokaat
Tiramisu
Crème Brulée
Duo van Chocomousse
Appelstrudel met kaneelijs
Dessert “Filet d’ Anvers” (wandeling door onze dessertkaart, 2 pers.)
Sorbetpaletje
Kinderijsje
 
Supplement slagroom
Supplement chocoladesaus
Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site